Drukuj

Region: Heraklion

Wycieczka lokalna: Grecka kuchnia w praktyce (grupa do 12 osób)

Kuchnia śródziemnomorska uznawana jest za jedną najlepszych i najzdrowszych spośród wszystkich kuchni świata. Od czasów kultury minojskiej na Krecie rozwinęła się najwcześniej datowana w Europie tradycja uprawy i produkcji podstawowych produktów, z której bogactwa Kreteńczycy są do dziś niezwykle dumni. W programie wizyta w autentycznie odtworzonej wsi kreteńskiej, której budowa rozpoczęła się od stworzenia oryginalnego szałasu pasterskiego. Z czasem właściciele wzbogacali zabudowę o kolejne warsztaty, inscenizowane pomieszczenia oraz niewielki hotel. Dzisiaj tworzą one położoną urokliwie na zboczu małą wieś, z widokiem na stolicę wyspy. Wizyta połączona z warsztatami kuchni kreteńskiej i degustacją przygotowanych przez uczestników potraw. W trakcie warsztatów uczestnicy poznają lokalne produkty oraz otrzymają wiele informacji i cennych wskazówek na temat kuchni kreteńskiej. Wycieczka zakończona będzie wspólnym posiłkiem, na który składać się będą przygotowane przez uczestników potrawy. 

Wycieczka odbywa się minibusem (min. liczba osób - 12) z polskojęzycznym pilotem. Dodatkowo płatne świadczenia: napoje i przekąski serwowane podczas warsztatów, poza przekąskami i napojami (woda i  domowe wino) zawartymi w menu. Możliwość ustalenia indywidualnego terminu realizacji wycieczki dla grupy lub programu dla mniejszej ilości uczestników. 

Czas trwania: 7 h 30 m. Region: Heraklion.

Sprawdź cenę

Szczegóły wycieczki

  • 8:00
    Wyjazd z hotelu
  • 9:30
    Arolithos
    Warsztaty greckiej kuchni (część 1) przygotowanie wybranych potraw
  • 11:30
    Arolithos
    Przerwa na degustację połączona z prezentacją na temat oliwy
  • 13:00
    Arolithos
    Warsztaty greckiej kuchni (część 2) oraz wspólny posiłek
  • 15:30
    Powrót do hotelu
Zamknij

Szczegóły ceny: